Welkom bij THE DOODLE LOOK

 

Ik stel me graag even aan je voor..

Mijn naam is Bernice, 33 jaar en eigenaresse van THE DOODLE LOOK. Gevestigd en woonachtig in Oisterwijk, een gezellig Brabants dorp tussen Tilburg en 's- Hertogenbosch in Noord-Brabant. Waar ik ben opgegroeid en samen woon met mijn Australische Labradoodle Bobbie Beer. Met Meesterbakker Robert op 5 minuten afstand lopen en vlakbij de prachtige Loonse en Drunense Duinen, waar we altijd graag wandelen. Welk seizoen dan ook.

Ik ben opgeleid volgens de methode van Australian Superdoodles. Ik heb tijdens deze opleiding zoveel plezier gehad in de vachtverzorging en het knippen van Australian Labradoodles, dat ik er graag iets mee wilde gaan doen. Na het volgen van de opleiding heb ik veel ervaring opgedaan en mijn eigen "Doodle Look" en manier van knippen ontdekt en verder ontwikkeld.

 

Bij THE DOODLE LOOK wordt je ALD/Cobberdog geknipt zoals een Australian Labradoodle/Cobberdog. Hierbij houd ik zoveel mogelijk het natuurlijke model in de vacht aan, waarbij de vacht van het hoofd en de staart net wat langer is dan de vacht van het lichaam. Ik maak geen gebruik van een tondeuse, enkel van een rechte of gebogen trimschaar. Met knippen krijg je een mooi natuurlijk effect en zo wordt "THE DOODLE LOOK" gecreëerd.

THE DOODLE LOOK richt zich vooral op het geven van cursussen in vachtverzorging. De juiste manier van vachtverzorging is een belangrijke basis om de vacht in de beste conditie te houden. Je kunt tijdens de TOTAAL Cursus bijvoorbeeld leren hoe je op de juiste manier hoort te borstelen en ook leer je hoe je je viervoeter in model kan knippen met een trimschaar. Heb je het borstelen al goed onder controle en kun je je ALD/Cobberdog goed klitvrij krijgen? Dan zou een Cursus KNIPPEN iets voor je kunnen zijn. Hoe leuk en handig als je het zelf goed bij kan houden. Heb je nog geen idee wat je moet doen met een Activet, Les Poochs of ADB Petite? Dan is de Cursus BORSTELEN of TOTAAL Cursus een goede basis om mee te beginnen.

Na het volgen van een van de cursussen kun je er zelf mee aan de slag. Oefening baart kunst, zo heb ik het zelf ook geleerd en ik blijf leren. Het is ook een mooie manier om te werken aan een betere en sterkere band met je hond. Daarbij is het ook een leuke bezigheid en scheelt het je ook nog eens aan kosten.

 

Met de komst van THE DOODLE LOOK BOOK ben ik een samenwerking aangegaan met Coco van Coco's Doodle School. Zij heeft mij tevens opgeleid en ons leek het een mooi hulpmiddel om alle informatie betreft vachtverzorging centraal te kunnen presenteren aan de klant. Zo is THE DOODLE LOOK BOOK ontstaan, die sinds 1 oktober 2022 te bestellen is via de webshop. Met daarin alle informatie die je nodig hebt voor het vachtonderhoud van jouw doodle. Het boek is te bestellen via de webshop.

 

 

Dankjewel voor je bezoek aan de website!

Mocht je een afspraak willen maken voor een van de cursussen, maak op tijd een afspraak om zo teleurstelling te voorkomen. Ik werk alleen, daardoor is er beperkte beschikbaarheid en daardoor zit de planning gauw vol. 


Dit kan via het contactformulier:

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op per email of social media.

Met vriendelijke groet,

Bernice 
THE DOODLE LOOK