Cursusaanbod

 

THE DOODLE LOOK biedt 3 verschillende cursussen aan. Klik op de knoppen om te lezen wat deze inhouden en zo te kiezen welke cursus het best bij je past.

* Binnenkort komt er een nieuwe cursus online!

 

BESCHIKBAARHEID | Cursussen2024
JULI | Geen beschikbaarheid.
AUGUSTUS | Voldoende beschikbaarheid.
SEPTEMBER | Voldoende beschikbaarheid.


Mocht er beschikbaarheid zijn voor de cursussen,
zal het op deze pagina worden genoteerd. Er is geen wachtlijst.


VOOR WIE
De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die wil leren over de vachtverzorging van hun ALD of Cobberdog. Als je eenmaal weet wat je hoort te doen, wordt het niet alleen makkelijker maar ook nog leuker. Zo kun jij zelf de vacht van je doodle klitvrij en zacht houden!


CURSUSSEN VACHTVERZORGING
De ALD/Cobberdog staat erom bekend dat de vachtverzorging zo belangrijk is. Vaak wordt de vacht van hun ALD/Cobberdog dagelijks/wekelijks geborsteld, maar met de juiste manier van verzorgen is elke 3 weken* borstelen meer dan genoeg bij een volwassen vacht.

De vachtverzorging van je hond vraagt om tijd, aandacht en de juiste manier van verzorgen. Onderschat het niet. Zodra je eenmaal weet wat je moet doen, is het niet alleen leuk om te doen, maar bespaart het je ook flink wat kosten voor een knipbeurt. Ook is het goed voor de band tussen jou en je doodle om zelf met de vachtverzorging bezig te zijn.

Zodra je doodle tussen de 5-8 maanden is, is het tijd voor een eerste knipbeurt. Dat kunnen we meteen toepassen tijdens een TOTAAL cursus of cursus KNIPPEN. Het is ook verstandig tijdig te leren hoe je de vacht van je doodle op de juiste manier hoort te verzorgen, zodat je kunt zorgen dat je doodle die mooie zachte vacht zal blijven behouden en je daar op lange termijn profijt van hebt.


BELANGRIJK INFORMATIE
Met ingang van 1 november 2023 wordt er een toeslag gerekend voor de reistijd. Zodra de reistijd (heen- en terugreis) meer dan 2 uur bedraagt, wordt er per extra uur € 65,00 incl btw in rekening gebracht.

HANDIGE INFORMATIE

Alle benodigdheden zoals een trimtafel, borstels, scharen en andere items die we gebruiken voor de cursus zal ik allemaal meenemen. Je hoeft niets speciaal aan te schaffen om een van de cursussen te kunnen volgen.

Tijdens de cursus zal ik je wel adviseren welke benodigdheden je het beste kunt gebruiken voor het onderhoud van de vacht. Mocht je zelf al beschikken over bijvoorbeeld een trimtafel waar je viervoeter al aan gewend is, laat het me gerust weten.

 

Waar moet ik verder voor zorgen tijdens de cursus?

Trimtafel, borstels, trimschaar en andere benodigdheden die we gebruiken voor de cursussen worden allemaal meegenomen. Je hoeft niets aan te schaffen om de cursus te kunnen volgen. Mocht je zelf beschikken over bijv. een trimtafel waar je hondje aan gewend is, kunnen we deze uiteraard gebruiken.

Het is aan te raden om kleding te dragen waar je je prettig in kunt bewegen en die vies mogen worden.

Hoelaat starten we met de cursus?

De voorkeur gaat uit naar de ochtend, vanaf 9:00 - 10:00 uur. De starttijd hangt af van de locatie. In de avonden worden er geen cursussen gepland.

Hoeveel personen mogen er mee doen met de cursus?

Tijdens de cursus met 1 ALD/Cobberdog mogen er maximaal 2 personen van het gezin aanwezig zijn. Zodat we niet worden afgeleid en we samen de stappen zorgvuldig kunnen doornemen. 
Zijn er personen die mee willen kijken, maar geen deel uitmaken van het gezin - wordt er per persoon € 95,00 in rekening gebracht.

 

Tijdens de cursus met 2 ALD's/Cobberdogs die je samen wilt volgen met een vriendin, kennis of familielid - is het gewenst dat er per ALD/Cobberdog 1 van de baasjes aanwezig is. Wil je er graag met beide baasjes aanwezig zijn? Geef dit dan aan, dan kan hier rekening mee worden gehouden. Ook hierbij geldt dat het gewenst is dat de cursus in een rustige omgeving wordt gedaan met weinig prikkels, zodat de hond niet afgeleid raakt. Voor de extra personen wordt er € 95,00 per persoon in rekening gebracht.

Komt de gemaakte afspraak je toch niet goed uit?

Komt de gemaakte afspraak je toch niet goed uit? Annuleren en wijzigen van de afspraak kan kosteloos tot 48 uur van te voren. Mocht het niet binnen deze termijn voldaan worden, wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

Mocht je doodle loops zijn geworden voor aanvang van de afspraak, geef dit op tijd aan. Dan plannen we een nieuwe afspraak in. Vanwege de hygiene en het welzijn van je doodle behandel ik geen loopse doodles.

Wat als de cursus niet lukt door het gedrag van je doodle?

Mocht het voorkomen dat je hond ongewenst gedrag vertoont, zoals aanhoudend grommen en bijten, en geen enkele medewerking geeft, kunnen we de cursus niet voortzetten. Dit is voor je doodle, voor jou als baasje en mij geen prettige en gewenste manier van verzorging. De zorg en welzijn van je doodle staat centraal en dat willen we graag zo prettig mogelijk laten verlopen.

Het is natuurlijk al een behoorlijke inspanning, daarbij wordt de energie en het geduld enorm op de proef gesteld. Bij ongewenst gedrag is dit onmogelijk. Belangrijk om te kijken wat er wel mogelijk is, dit hangt af van de situatie.

De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht bedragen € 95,- + reiskosten, € 0,25 per km. Ik verwijs je graag door naar een geschikte gedragstherapeut, gespecialiseerd in het gedrag van Australian Labradoodles, Cobberdogs en andere doodle achtigen. Zoals Coco's Doodle School.

Wat als we tijdens de cursus ontdekken dat je doodle vlooien heeft?

We zullen dan direct stoppen, zodat je doodle zo snel mogelijk behandeld kan worden tegen de vlooien. Hierdoor kan de cursus niet worden voortgezet en wordt er € 95,00 in rekening gebracht + de reiskosten/reistijd.

We zullen dan in overleg even kijken wat er mogelijk is om een nieuwe afspraak in te plannen.

Eigenlijk zou ik binnen 2 maanden de cursus willen volgen, maar er is geen beschikbaarheid op korte termijn?

Door belangstelling voor de cursussen, is het helaas niet mogelijk om op korte termijn een cursus te volgen. Ik zal je daarom per email de eerste mogelijkheid aanbieden. Tot die tijd kun je niet wachten om de vacht te laten knippen, maar blijf je om de 6-8 weken naar de trimsalon gaan.