Cursus BORSTELEN


Ben je je ALD/Cobberdog dagelijks aan het borstelen? Blijf je klitten houden? Wil je graag leren hoe je op de juiste manier hoort te borstelen? Dan is de cursus BORSTELEN iets voor jou.

We maken tijdens de cursus borstelen gebruik van een Activet/Les Poochs en ADB Petite.
Je leert hierbij de juiste borsteltechniek en ook hoe je de oren voorzichtig kan plukken en hoe je de ooghoekjes en genitalien vrij houdt van haartjes. Op die manier kan je je ALD/Cobberdog goed onderhouden tussen de trim afspraken door, zonder dat dagelijks of wekelijks borstelen nodig is.

Duur: gemiddeld zo'n 2 - 2,5 uur


CURSUS 
BORSTELEN | € 145,00 incl. 21% btw
excl. € 0,25 /km reiskosten

* Zodra de reistijd (heen- en terugreis) meer dan 2 uur in totaal bedraagt, wordt er per extra uur € 65,00 incl. btw in rekening gebracht 

 

 

HEY! GOED OM TE WETEN
Het is mogelijk om een cursus BORSTELEN te combineren met een knipbeurt. Als de vacht nodig toe is aan een knipbeurt, zou ik je doodle na de cursus mooi in model kunnen knippen. De knipbeurt bij je thuis na het borstelen bedraagt € 75,- . In overleg kan ik ook nog even helpen met wassen en drogen.

Zou je hier gebruik van willen maken? Geef het dan op tijd aan, dan kan ik daar rekening mee houden. Let op! Dit kan alleen gecombineerd worden met een cursus BORSTELEN.

 

Hoe kan ik een cursus inplannen?

Druk op de knop hieronder om naar het contactformulier te gaan.

De cursussen kunnen ingepland worden op werkdagen van maandag t/m vrijdag.

Mochten er bijzonderheden zijn, laat het gerust weten zodra je een afspraak maakt. Bijvoorbeeld: gedrag van je hond, weinig ervaring met borstelen, allergie, etc.

Ik doe mijn best om je aanvraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

Nog geen doodle in huis?

Heb je nog geen doodle in huis rond lopen, maar wil je al wel leren hoe je een doodle hoort te borstelen? Vraag naar de mogelijkheden.

Hoe ziet zo'n dag er uit?

Zodra ik bij jullie thuis ben gearriveerd op de afgesproken tijd - maken we kennis onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de cursus heb ik alle aandacht en tijd voor jou en je ALD/Cobberdog. En er is natuurlijk voldoende tijd om vragen te stellen. Uiteraard ben ik ook benieuwd welke borstel je gebruikt voor het onderhoud van de vacht en wat je routine in vachtverzorging is. We zullen tussendoor voldoende pauze nemen zodat je viervoeter niet voor langere tijd op de trimtafel hoeft te staan.

Wat te doen tot het zover is?

Hebben we een afspraak gepland staan voor een cursus over een paar maanden? Dan is het gewenst de vacht elke 6-8-10* weken bij te laten knippen tot 4-5 cm.

Het is niet de bedoeling of gewenst maanden te wachten tot de vacht weer geknipt zal worden tijdens een cursus. De vacht groeit gemiddeld zo'n 1,5 cm per maand. Hoe langer de vacht - hoe sneller er klitten ontstaan. En hoe meer aandacht de vacht nodig heeft betreft het onderhoud.

*10 weken tussen afspraken kan voor doodles met een volwassen vacht (periode na de vachtwisseling) en die betreft het onderhoud goed onder controle worden gehouden.

Heb je vragen? Stuur me gerust een bericht via Instagram of Facebook. Of stuur een mail naar: thedoodlelook@bernice.nl

Waar moet ik voor zorgen?

Heb je een afspraak gemaakt voor de cursus BORSTELEN? Zorg er dan voor dat je hondje droog is, zodat we meteen kunnen starten met borstelen. Bij het borstelen van een natte vacht, raakt de vacht namelijk beschadigd. Het is daarbij niet nodig je ALD/Cobberdog eerst te wassen voordat we gaan borstelen. Het wassen dient na het grondig borstelen te gebeuren.

Moet ik mijn hond extra uitlaten voor de cursus?

Het is niet nodig om je hondje langer uit te laten dan normaal. Je hoeft hem niet extra moe te maken. De cursus zal om genoeg inspanning en geduld vragen. Zorg dat je hondje ruim voor aanvang heeft gegeten, zodat er ruim 1,5 tot 2 uur tussen zit en het eten eerst goed verteerd kan worden. Het zou vervelend zijn als je hondje er last van krijgt tijdens de cursus.

Moet mijn hond gewassen zijn voor de cursus?

Het is niet nodig om je ALD/Cobberdog te wassen voor de cursus. Wassen dient na het borstelen te gebeuren.


SAMEN DE CURSUS DOEN?
Hebben jij een een vriendin, familielid, kennis of buurvrouw allebei interesse om deze cursus te volgen? Dan is het mogelijk om dat samen te doen. Dan geldt het volgende tarief:

Cursus BORSTELEN | Voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs € 235,00 incl. 21% btw

 

GOED OM TE WETEN
Wil je er graag met 2 personen per doodle bij zijn tijdens een cursus met 2 doodles: dus 4 personen in totaal? Voor de extra personen wordt er per persoon € 95,00 in rekening gebracht.