Cursus KNIPPEN


Heb je de juiste manier van borstelen al goed onder controle? En zou je het leuk vinden om te leren hoe je zelf je ALD/Cobberdog kan onderhouden met het knippen van de vacht? Dan is de cursus KNIPPEN iets voor jou. We zullen samen je ALD/Cobberdog gaan knippen met een trimschaar. Je leert de kniptechniek. Door het gebruik van een trimschaar blijft je ALD/Cobberdog eruit zien als een ALD/Cobberdog en blijf je op langere termijn een betere vachtkwaliteit behouden.

Duur: gemiddeld zo'n 3 - 3,5 uur (dit is een richtlijn, duur kan afhangen per doodle of situatie)

CURSUS KNIPPEN | € 225,00 incl. 21% btw
excl. € 0,25 /km reiskosten

* Zodra de reistijd (heen- en terugreis) meer dan 2 uur in totaal bedraagt, wordt er per extra uur € 65,00 incl. btw in rekening gebracht

 

Mag ik even je aandacht?
De cursus KNIPPEN geef ik alleen als je de borsteltechniek goed onder controle hebt en je daarin de juiste stappen in vachtverzorging zet. De vacht van je doodle op de juiste manier borstelen met een geschikte borstel en de daarbij juiste stappen in vachtverzorging is de basis.

 

Hoe kan ik een cursus inplannen voor de cursus?

Druk op de knop hieronder om naar het contactformulier te gaan.

De cursussen kunnen ingepland worden op werkdagen van maandag t/m vrijdag.

Mochten er bijzonderheden zijn, laat het gerust weten zodra je een afspraak maakt. Bijvoorbeeld: gedrag van je hond, weinig ervaring met borstelen, allergie, etc.

Ik doe mijn best om je aanvraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

Hoe ziet zo'n dag er uit?

Zodra ik bij jullie thuis ben gearriveerd op de afgesproken tijd - maken we kennis onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de cursus heb ik alle aandacht en tijd voor jou en je ALD/Cobberdog. En er is natuurlijk voldoende tijd om vragen te stellen. Uiteraard ben ik ook benieuwd welke borstel je gebruikt voor het onderhoud van de vacht en wat je routine in vachtverzorging is. We zullen tussendoor voldoende pauze nemen zodat je viervoeter niet voor langere tijd op de trimtafel hoeft te staan.

Wat te doen tot het zover is?

Hebben we een afspraak gepland staan voor een cursus over een paar maanden? Dan is het gewenst de vacht elke 6-8-10* weken bij te laten knippen tot 4-5 cm.

Het is niet de bedoeling of gewenst maanden te wachten tot de vacht weer geknipt zal worden tijdens een cursus. De vacht groeit gemiddeld zo'n 1,5 cm per maand. Hoe langer de vacht - hoe sneller er klitten ontstaan. En hoe meer aandacht de vacht nodig heeft betreft het onderhoud.

Bij de cursus knippen is het gewenst dat bij aanvang, de vacht klaar is om geknipt te worden. Het borstelen en wassen kan 1 dag van te voren worden gedaan. Dan kann je doodle na het knippen worden afgespoeld met water (omdat de vacht de dag ervoor al gewassen is), om zo de losgeknipte haartjes uit de vacht te spoelen. Dit kan anders jeuk veroorzaken. Het is ook mogelijk de vacht te borstelen voordat we starten met de cursus knippen. Dan is het nodig de vacht te wassen na het knippen.


*10 weken tussen afspraken kan voor doodles met een volwassen vacht (periode na de vachtwisseling) en die betreft het onderhoud goed onder controle worden gehouden.

Heb je vragen? Stuur me gerust een bericht via Instagram of Facebook. Of stuur een mail naar: thedoodlelook@bernice.nl

Waar moet ik voor zorgen?

Heb je een afspraak gemaakt voor de cursus KNIPPEN? Zorg er dan voor dat je ALD/Cobberdog op voorhand grondig is geborsteld en klitvrij is, zodat we meteen kunnen starten met knippen. De cursus Knippen is alleen mogelijk als je de borsteltechniek al goed onder controle hebt en je de vacht goed kunt onderhouden.

Moet ik mijn hond extra uitlaten?

Het is niet nodig om je hondje langer uit te laten dan normaal. Je hoeft hem niet extra moe te maken. De cursus zal om genoeg inspanning en geduld vragen. Zorg dat je hondje ruim voor aanvang heeft gegeten, zodat er ruim 1,5 tot 2 uur tussen zit en het eten eerst goed verteerd kan worden. Het zou vervelend zijn als je hondje er last van krijgt tijdens de cursus.

Moet mijn hond gewassen zijn voor de cursus?

Het is niet nodig om je ALD/Cobberdog te wassen voor de cursus. Wassen dient na het knippen te gebeuren.

Je hond dient wel klitvrij en geborsteld te zijn de dag of de ochtend voor de cursus KNIPPEN.


SAMEN DE CURSUS DOEN?
Hebben jij een een vriendin, familielid, kennis of buurvrouw allebei interesse om deze cursus te volgen? Dan is het mogelijk om dat samen te doen. Dan geldt het volgende tarief:


Cursus KNIPPEN | Voor 2 personen met 2 ALD's/Cobberdogs € 395,00 incl. 21% btw

 

GOED OM TE WETEN
Wil je er graag met extra personen aanwezig zijn bij de cursus KNIPPEN?
Voor de extra personen wordt er per persoon € 95,00 in rekening gebracht.